Profiam mukana toteuttamassa vanhemmuuden tuen palvelupilottia

Julkaistu 31.05.2022

Mieliteko-ohjelman kuntakierroksilla eri puolilla Pohjois-Savoa on noussut esille huoli lasten ja nuorten voinnista. Tähän hätään on mahdollista tarttua vanhemmuuden tuen kautta.

Olemme mukana toteuttamassa palvelupilottia, jonka tavoitteena on vahvistaa vanhemmuutta ja vanhempien mielen hyvinvointia yksilöllisesti, tutkimustietoon nojautuen. Pilotti luo myös uudenlaisen toimintamallin kuntien käyttöön.

Pilotti toteutetaan kymmenen kuopiolaisen ja lapinlahtelaisen perheen kanssa. Perheet tapaavat pilotissa Profiamin moniammatillisen työparin 13 kertaa. Tapaamiset toteutetaan etäyhteyksin. Tapaamisissa pysähdytään vanhemmuuden äärelle monipuolisten teemojen kautta perheiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tavoite on tukea vanhemmuutta ja vanhempien mielen hyvinvointia.

Pilotissa on käytössä Profiamin kehittämä Tutkimusmatka vanhemmuuteen -opas, jossa hyvä hoiva ja vanhemmuus on pilkottu pieniin osiin. Oppaassa tutkaillaan muun muassa vuorovaikutusta, kasvatuskäytäntöjä, vanhemmuuden voimavaroja, turvallisuutta ja huolenpitoa.

 

Pilotin tuloksista lisää raportissa: 

Valoa arkeen -pilotti: Äitien toiveikkuus lisääntyi ja arki pikkulapsen kanssa keveni

 

 

Mieliteko_logo_valkoinen_keltainentausta-500x500.jpg

 

Lue lisää yhteistyöstä ja Mieliteko-ohjelmasta