Kevään -23 koulutukset

Julkaistu 16.02.2023

 

Hoidollinen ja vuorovaikutteinen vaikuttavuuden arviointi lasten ja perheiden avopalveluissa

Tervetuloa kuulemaan Profiamin vaikuttavuuden arvioinnin mallista, kehittämistyöstä, mallin pilotoinnista ja alustavista tuloksista. Millainen on toimiva, asiakastyön edellytyksiä vahvistava vaikuttavuuden arvioinnin tapa? Mitä se antaa perheille, mitä ammattilaisille? Mitä meidän pitäisi tutkia, kun puhumme vaikuttavuuden arvioinnista? Koulutus on suunnattu hyvinvointialueiden lastensuojelun ja lapsiperhepalveluiden sosiaalityöntekijöille sekä johtaville viranhaltijoille.

Kouluttajina toimivat Profiamin asiantuntijalääkäri Heidi Jussila (LT, psykiatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys) ja palvelupäällikkö Assi Ailoranta sosiaalityöntekijä (VTM).

To 2.2. 
Pe 21.4. 

 

Vaikuttava kuntouttava työ lastensuojelun avohuollossa

Hyvinvointialueiden sosiaalityöntekijöille ja johtaville viranhaltijoille suunnatussa koulutuksessa käsitellään vaikuttavan kotikäynteihin perustuvan moniammatillisen työn tieteellistä taustaa ja näyttöön perustuvia tapoja tukea haavoittavia elämänkokemuksia kohdanneita lapsia, nuoria ja vanhempia. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: yhteistyösuhteen merkitys, traumainformoitu lähestymistapa, lapsikeskeisen työn elementit, vanhemmuuden sekä vanhemman voinnin ja voimavarojen tutkiminen ja tukeminen.

Kouluttajina toimivat Profiamin asiantuntijalääkäri Heidi Jussila (LT, psykiatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys) ja Profiamin palvelupäällikkö Assi Ailoranta sosiaalityöntekijä (VTM).

Ke 8.3.
PE 2.6.

 

Vanhemmuustaito-ohjaus

Hyvinvointialueiden lastensuojelun ja lapsiperhepalveluiden sosiaalityöntekijöille suunnatussa koulutuksessa käsitellään vanhemmuustaito-ohjauksen merkitystä, eri osa-alueita ja soveltamista käytäntöön lastensuojelun kotiin vietävissä avopalveluissa.

Kouluttajana Emmi Marttila, psykologi (PsM) sekä psykoterapeuttikoulutettava (Lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapia).

Pe 17.3. 
Pe 28.4. 

 

Kielteiset lapsuudenaikaiset kokemukset (ACE)

Hyvinvointialueiden lastensuojelun ja lapsiperhepalveluiden sosiaalityöntekijöille suunnatussa koulutuksessa käsitellään kielteisten lapsuudenaikaisten kokemusten (ACE) merkitystä ja vaikutusten vähentämisen mahdollisuuksia.

Kouluttajana Profiamin asiantuntijalääkäri Heidi Jussila (LT, psykiatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys).

Pe 31.3. klo 8.15-10.00 

 

Tiesithän, että voit tilata tiimillesi sopivan räätälöidyn koulutuspäivän/-paketin esimerkiksi seuraavista teemoista: vanhemman mielenterveys ja lastensuojelu, traumatietoinen työote, dokumentointi lastensuojelussa, mentalisaatiokyvyn vahvistaminen.

 

Kysy lisää koulutuksistamme: assi.ailoranta@profiam.fi / 040 518 9572

kevään koulutukset.png